Juridische kwesties, voer voor een advocaat

Een onderneming krijgt altijd wel met juridische kwesties te maken, of het nu een multinational of een kmo is. Je advocaat geeft advies, bemiddelt, onderhandelt en verleent bijstand.


Van advies tot bijstand

Voor startende ondernemers zijn concrete tips soms goud waard. Je advocaat weet wat belangrijk is voor je onderneming. Hij helpt je om de juiste keuzes te maken, bijvoorbeeld tussen eenmanszaak of vennootschap.

Je advocaat geeft advies en garandeert vertrouwelijkheid. Preventief advies is de beste manier om later problemen te voorkomen. Blijf dus niet met vragen zitten bij je start.

Naast advies kan je een advocaat inzetten om te bemiddelen en te onderhandelen. Zo nodig staat hij je bij voor de rechtbank.


"Juridische kwesties zijn niet-zo-ver-van-je-bed als je denkt. Je advocaat is erin thuis en klaart al je juridische vragen uit."


Advocaten in alle maten

De advocatuur is geen eenheidsworst. Je moet dus op zoek naar een raadsman met de juiste expertise. De Orde van Vlaamse Balies maakt je keuze makkelijker. Je kan online ingeven rond welk thema je raad nodig hebt, bijvoorbeeld ’vennootschapsrecht’, ’arbeidsrecht’, ’handelsrecht’, ’stedenbouwrecht en milieurecht’, … Zo neem je de kortste weg naar de juiste advocaat.


Zorgeloos je eigen zaak starten? Dat doe je met Acerta.

Céline A.

wordt baas van haar eigen agenda en wil het maken als zelfstandig vertaalster in Luik